Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nález po 31 rokoch: Na ruskej hore Elbrus našli telo horolezkyne, ktorá zahynula v roku 1987

Ruská hora Elbrus
Ruská hora Elbrus (Zdroj: Getty Images)

ČERKESSK - Telo nezvestnej horolezkyne, ktorá zahynula pred 31 rokmi počas výstupu na ruskú horu Elbrus na severnom Kaukaze, objavili na svahoch tohto najvyššieho európskeho vrchu. Oznámili to miestne záchranárske úrady, ktoré v nedeľu citovala agentúra TASS.

"Telo ženy našla skupina turistov vo výške zhruba 4000 metrov. O svojom náleze upovedomili záchranárov. Podľa prvotných informácií žena zomrela počas zdolávania hory pred 31 rokmi. Jej ostatky boli znesené," uviedli záchranári v ruskej autonómnej republike Karačajsko-Čerkesko.

Tlačový servis záchranárskych zdrojov potvrdil, že v roku 1987 zavalila v inkriminovanej lokalite lavína siedmich horolezcov. "V danom čase pátranie neprinieslo žiadne výsledky," uvádzajú záchranári. Regionálne ministerstvo vnútra informovalo, že žena bola rýchlo identifikovaná, pretože mala pri sebe doklady.

"Našiel sa pas na meno Jelena Konstantinovna Bazykinová, narodená v roku 1951, pochádzajúca z mesta Nová Ladoga v Leningradskej oblasti," uviedol zdroj z daného rezortu. Mŕtva horolezkyňa mala pri sebe aj letenku na let z Moskvy do mesta Mineraľnyje Vody s termínom 10. apríla 1987.

Viac o téme: HorolezkyňaRuskoKaukazElbrus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu