Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V Hamburgu obnovili 19-ročný prípad strateného dievčatka: VIDEO Teraz hľadajú jej pozostatky

Polícia hľadá v parku pozostatky dievčatka, ktoré sa stratilo ešte v roku 1999.
Polícia hľadá v parku pozostatky dievčatka, ktoré sa stratilo ešte v roku 1999. (Zdroj: Twitter.com/Thomas Knoop)

HAMBURG - Kriminalisti z Hamburgu zintenzívnili v týchto dňoch opäť vyšetrovanie kauzy Hilal, školáčky tureckého pôvodu, ktorá v tomto severonemeckom prístavnom meste zmizla bez stopy 27. januára 1999, teda pred viac ako 19 rokmi.

Vtedy 10-ročné dievča prinieslo v onen deň domov dobré polročné vysvedčenie a s povolením otca sa vybralo do neďalekého nákupného centra kúpiť si cukrovinky. Odtvedy však Hilal nikto nevidel. V parku v štvrti Altona sa v pondelok začalo intenzívne pátranie po telesných pozostatkoch dievčatka, a to za účasti asi piatich desiatok policajtov, bagra i psovoda s jeho pomocníkom. Informovali o tom Severonemecký rozhlas (NDR) i tlačová agentúra DPA.

Vyšetrovatelia prípadu mali v minulosti najskôr v podozrení blízkych nezvestnej, neskôr muža, ktorý mal už raz v minulosti na konte únos dieťaťa. Tieto podozrenia sa však nepotvrdili. Teraz má polícia novú stopu. Hovorca polície prezradil, že sa prihlásil nový svedok, ktorý jej dal podnet, v zmysle ktorého by zavraždená školáčka mala spočívať v spomínanom parku neďaleko areálu, ktorý polícia bezvýsledne prehľadala už v roku 2005.

Vtedy zadržala ako podozrivého muža, ktorý iné dievča už v minulosti škrtil a ten sa kriminalistom priznal, že Hilal uniesol a zavraždil. Keď sa s ním vyšetrovatelia vydali na druhý deň do parku a tam zočil novinára, odmietol ukázať, kde údajne zakopal usmrtenú a o čosi neskôr stiahol svoju pôvodnú výpoveď. Prokuratúra v Hamburgu vypísala začiatkom roka za informáciu, ktorá povedie k objasneniu tohto ojedinelého prípadu v dejinách miestnej kriminalistiky, odmenu 5000 eur.

Viac o téme: DievčatkoPozostatkyPrípadHamburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu