Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ohnivá tragédia v Číne: Pri požiari hotela v Cha-er-pine zahynulo 19 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Douglas Barrie/PA via AP)

PEKING - Najmenej 19 ľudí zomrelo v dôsledku požiaru v hoteli v čínskom meste Charbin. Podľa štátnej televízie sa hasičom v sobotu ráno podarilo uhasiť plamene, ktoré zachvátili štvorpodlažný Beilong Hot Spring Hotel. Na miesto poslali 105 požiarnikov s 30 vozidlami. Miestne úrady informovali, že 16 ľudí našli mŕtvych, pričom ďalší traja zomreli v nemocnici. Prípad si vyžiadal aj 18 zranených a 70 osôb museli evakuovať. Príčinu vzniku požiaru v súčasnosti vyšetrujú.

Vyše stovke hasičov trvalo približne štyri hodiny, kým plamene uhasili. Príčina požiaru nebola bezprostredne známa. Cha-er-pin (Charbin) je metropolou provincie Chej-lung-ťiang, ktorá susedí s Ruskom a Severnou Kóreou. Hotel patrí termálnym kúpeľom, spresňuje agentúra Sinchua.

Incident je ďalším v sérii tragických udalostí, ktoré postihli Čínu v uplynulom období, a to aj napriek úsiliu úradov zlepšiť bezpečnosť verejnosti. Vládnuca Komunistická strana Číny sa usiluje zlepšiť požiarnu bezpečnosť po viacerých požiaroch hotelov, nákupných stredísk a obytných blokov.

Vlani v novembri si požiar v pekinskom obytnom bloku vyžiadal životy 19 ľudí. V roku 2010 si plamene, ktoré zasiahli výškovú obytnú budovu v Šanghaji, vyžiadali životy 58 osôb. Úrady vtedy uviedli za príčinu nešťastia iskry pochádzajúce zo zváračského zariadenia.

Viac o téme: PožiarHotelČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu