Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Našla si ho spravodlivosť: Doživotie pre šialenca, ktorý na Floride zabil päť ľudí

Na doživotie odsúdili v piatok 17. augusta 2018 v Spojených štátoch 28-ročného Estebana Santiaga
Na doživotie odsúdili v piatok 17. augusta 2018 v Spojených štátoch 28-ročného Estebana Santiaga (Zdroj: SITA/AP Photo/Lynne Sladky, File)

MIAMI - Na doživotie odsúdili v piatok v Spojených štátoch 28-ročného Estebana Santiaga, ktorý vlani na medzinárodnom letisku Fort Lauderdale-Hollywood na Floride zastrelil päť ľudí a ďalších šesť osôb zranil. Informovala o tom na svojej stránke spravodajská televízia NBC News.

Santiago sa ku všetkým 11 trestným činom, z ktorých bol obžalovaný, v rámci dohody o vine a treste ešte v máji priznal. Inak mu hrozil trest smrti. K incidentu došlo krátko popoludní 6. januára 2017 v príletovej hale letiska v meste Fort Lauderdale. Santiago strieľal z poloautomatickej pištole približne 70-80 sekúnd. Ďalších najmenej 30 ľudí utrpelo zranenia pri hromadnom úteku z letiskovej haly.

Santiago po streľbe odhodil zbraň, ľahol si na zem, roztiahol nohy a ruky a vzdal sa polícii. Neskôr tvrdil, že konal na pokyn americkej vlády, potom však svoju výpoveď zmenil a povedal, že je členom extrémistickej organizácie Islamský štát, čo sa nepotvrdilo. Santiagovi neskôr diagnostikovali schizofréniu, trestnej zodpovednosti však zbavený nebol.

Viac o téme: VäzbaDoživotieUSAEsteban Santiago
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu