Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Letecké nešťastie na Phukete si vyžiadalo 88 obetí

Stroj za počas pristávania zošmykol z dráhy. Zobraziť galériu (5)
Stroj za počas pristávania zošmykol z dráhy. (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Pri nehode lietadla na thajskom ostrove Phuket v nedeľu zahynulo celkom 88 ľudí vrátane zatiaľ neznámeho počtu cudzincov. Vo svojom vyhlásení to uviedol thajský minister zdravotníctva Mongkol Na Songchla. Na palube lietadla, ktoré sa zrútilo počas pristávania v zlom počasí, sa nachádzalo 130 osôb.

"Osemdesiatsedem ľudí je mŕtvych. Štyridsaťtri prežilo," vyhlásil minister. Thajskí predstavitelia stále overujú štátnu príslušnosť obetí a zranených. Ako však uviedli, nehodu zrejme prežilo 15 Thajčanov a 28 cudzincov. "Policajný tím súdneho lekárstva vykoná pitvy, aby identifikoval 88 mŕtvych," uvádza sa vo vyhlásení. Lietadlo nízkonákladovej spoločnosti One-Two-Go letelo na Phuket z thajskej metropoly Bangkok.

Námestník guvernéra provincie Phuket Vorapot Ratsima uviedol, že na palube sa nachádzalo 123 cestujúcich, dvaja piloti a ďalších päť členov posádky. Predošlé správy uvádzali, že v lietadle sa nachádzalo 128 ľudí. "Niektoré z obetí zabil oheň, niektoré vymrštilo z lietadla," povedal Ratsima pre tlačovú agentúru AFP. "V tlejúcom vraku sú nahromadené telá," uviedol predtým pre televíznu stanicu Channel 11.

Stroj typu MD-82 sa počas pristávania zošmykol z dráhy, roztrhol sa na dve časti a začal horieť. Predstavitelia jednej z nemocníc na Phukete, ktorý je populárnou destináciou dovolenkárov, informovali tlačovú agentúru AFP, že medzi 29 prijatými osobami sú občania Austrálie, Británie, Iránu, Írska, Holandska, Rakúska a Talianska. Päť z nich utrpelo zranenia vážneho rozsahu. Ďalšie nemocnice na ostrove uviedli, že ošetrili osoby pochádzajúce z Holandska, Švédska a Thajska. Námestník thajského ministra dopravy Sansern Wongča-um predtým vyhlásil, že na palube sa nachádzalo najmenej 70 cudzincov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu