Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na ostrove Phuket havarovalo lietadlo so 128 ľuďmi

Nehodu zrejme prežilo len málo cestujúcich. Zobraziť galériu (6)
Nehodu zrejme prežilo len málo cestujúcich. (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Lietadlo thajských nízkorozpočtových aerolínií One-Two-Go so 123 pasažiermi a päťčlennou posádkou dnes havarovalo pri pristávaní na letisku na ostrove Phuket. Pri nehode zahynuli desiatky ľudí - rôzne zdroje uvádzajú odlišné čísla. Podľa niektorých prišlo o život 61 až 66 osôb, ďalšie hovoria o smrti viac než 90 percent cestujúcich.

K havárii letu OG 269 došlo okolo 16.00 h miestneho času (11.00 h SELČ). Medzi 123 pasažiermi sa nachádzalo 67 Thajčanov, zvyšok tvorili cudzinci, zväčša Európania.

Slovenské ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ nemá informácie o tom, že by na palube boli aj slovenskí občania, povedal pre TASR hovorca Ján Škoda. Stroj typu McDonnell Douglas MD-82, letiaci z Bangkoku, pri pristávaní v hustom daždi a za slabej viditeľnosti zišiel z pristávacej dráhy a narazil do neďalekých stromov. Rozlomil sa na dve časti a začal horieť. Plamene sťažujú prácu záchranárom.

Na mieste vznikol chaos, cestujúci sa pokúšali dostať oknami z lietadla, ktorého útroby pohltil oheň a dym. Najmenej desať ľudí previezli nemocnice. Jedna z miestnych televíznych staníc priniesla zábery, na ktorých vidno, ako z miesta odvážajú dvoch cudzincov neznámej národnosti.

Phuket, ostrov v Andamanskom mori ležiaci asi 640 kilometrov južne od Bangkoku, je obľúbenou destináciou thajských a zahraničných turistov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu