Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rakúsko postihli silné búrky, vyvracalo stromy: Uviaznuté vozidlá, hasiči vyslobodzovali posádky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KLAGENFURT - Najmenej 50-krát museli hasiči v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko zasahovať po tom, čo oblasť v nedeľu vo večerných hodinách postihli silné búrky. Informovala o tom v pondelok agentúra APA.

Nepriaznivé počasie najviac zasiahlo okres Wolfsberg. Silné búrky s bleskami a prudkým dažďom vyvracali stromy, ktoré popadali na ulicu a zablokovali ju. Na úseku uviazlo niekoľko vozidiel, ktorých posádky museli vyslobodzovať hasiči. Polícia uviedla, že odstraňovanie škôd po búrkach bude trvať niekoľko dní.

Spadnuté stromy zablokovali cesty a ulice aj v obciach St. Paul a Lavamünd. V tejto oblasti postihol obyvateľov po údere blesku do trafostanice i výpadok elektrického prúdu. V obci Lavamünd zhorela do tla aj poľnohospodárska budova, vo vnútri ktorej sa nachádzali zvieratá i viacero poľnohospodárskych strojov, píše APA. 

Hasiči zabránili rozšíreniu požiaru aj na susedný dom a garáž, budovy však zostali v dôsledku ohňa poškodené. V nasadení bolo zhruba 100 hasičov. Príčina tohto požiaru nebola bezprostredne známa.

Viac o téme: BúrkyNemeckoKorutánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu