Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prekliate dovolenky turistov v zahraničí? V Bulharsku sa utopili dvaja Česi (†45,†63)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

SOFIA/PRAHA - Po tom, ako v piatok zahynul 42-ročný Čech po útoku žraloka počas dovolenky v Egypte, sa dnes objavila ďalšia zlá správa. V Bulharsku sa vo štvrtok a v piatok utopili dvaja českí turisti. ČTK to dnes oznámila hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová. Štyridsaťpäťročný muž z Ostravy sa utopil vo štvrtok v blízkosti mesta Lozenec, o 18 rokov starší turista zo Zlína zomrel pri neďalekom Kitene.

Hrozivý koniec dovolenky Čecha (†42) v Egypte: Zabil ho žralok, útok pred očami manželky

Turista z Ostravy prišiel do Bulharska v utorok 31. júla s rodinou a bol ubytovaný v Lozenci, ktorý leží asi 60 kilometrov juhovýchodne od Burgasu. Nešťastie sa stalo vo štvrtok večer, podľa miestnych médií sa išiel kúpať do rozbúreného mora.

"Bulharská polícia uzavrie prípad ako utopenie bez cudzieho zavinenia," uviedla Lagronová, podľa ktorej policajti vypočuli mužovu rodinu, ktorá bola pri nešťastí prítomná.

Prekliate dovolenky turistov v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Muž zo Zlína bol takisto v Bulharsku individuálne bez cestovnej kancelárie. Kúpať sa vyrazil v piatok neskoro večer pri Kitene niekoľko kilometrov severozápadne od Lozenca.

Zásah záchranárov v Malej Fatre: Čecha (29) pohryzol had, rýchly prevoz do nemocnice

V tejto oblasti došlo k obdobnému nešťastiu aj vlani v júli, kedy sa v Burgase utopila 61-ročná Češka a 11-ročná dievčina, ktorá mala v Česku trvalý pobyt, ale nebola českou občiankou. Obom sa vtedy zrejme stali osudnými miestne spodné prúdy.

Viac o téme: DovolenkaUtopenieBulharskoČesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu