Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Dráma v Pekingu: Pred americkým veľvyslanectvom došlo k výbuchu

Pred americkým veľvyslanectvom v Pekingu došlo k výbuchu Zobraziť galériu (4)
Pred americkým veľvyslanectvom v Pekingu došlo k výbuchu (Zdroj: Twitter/Amichai Stein ‏)

PEKING - Neďaleko budovy amerického veľvyslanectva v čínskej metropole Peking došlo vo štvrtok k výbuchu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na výpovede očitých svedkov.

Na fotografiách z miesta výbuchu zverejnených na Twitteri je vidno hustý dym a pravdepodobne policajné vozidlá rozostavené okolo rozľahlého komplexu americkej ambasády. Polícia bezprostredne na otázky týkajúce sa incidentu nereagovala.

Pred americkým veľvyslanectvom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

Pred americkým veľvyslanectvom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Mark Schiefelbein)

Išlo o malé výbušné zariadenie

Pred americkým veľvyslanectvom v Pekingu dnes explodovalo malé výbušné zariadenie, ktoré mal pri sebe 26-ročný muž. Ten bol pri incidente zranený. Oznámila to čínska polícia. Podľa polície sa podozrivý, pochádzajúci z čínskej autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko, pokúsil odpáliť malú, podomácky vyrobenú výbušninu.

Utrpel pritom zranenie ruky, nikto iný k úrazu neprišiel. Muž zrejme výbušninu vyrobil zo zábavnej pyrotechniky, dodala čínska polícia. Motív jeho činu zatiaľ nie je známy. Americká ambasáda vo svojom vyhlásení explóziiu potvrdila, výbušninu pritom označila za bombu. Na fotografiách a videách zverejnených na twitteri je vidieť hustý dym a policajné vozidlá v oblasti okolo veľvyslanectva.

Čínsky denník Global Times pred vydaním vyhlásenia čínskej polície a amerického veľvyslanectva napísal, že policajti tiež pri ambasáde zadržali ženu, ktorá sa poliala horľavinou v pravdepodobnom pokuse o sebeupálenie. Denník však upozornil, že nie je známe, či spolu oba incidenty súvisia.

Pred americkým veľvyslanectvom v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Andy Wong)

Viac o téme: VýbuchVeľvyslanectvoČínaPeking
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu