Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Boje na Donbase sa stupňujú: Zahynuli ďalší ukrajinskí vojaci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

KYJEV - Za posledných 24 hodín zahynuli v bojoch v Donbase štyria ukrajinskí vojaci. Informovalo o tom v piatok tlačové oddelenie ukrajinskej vládnej Operácie spoločných síl (OOS).

Podľa neho proruskí militanti ostreľovali pozície ukrajinskej armády 28-krát. V deviatich prípadoch použili ťažké zbrane. V niektorých sektoroch frontovej línie použili tanky, delostrelectvo a mínomety zakázané minskými dohodami.

Okrem štyroch mŕtvych veliteľstvo OOS hlásilo aj dvoch zranených vojakov. Podľa neho zahynulo v bojoch aj deväť proruských militantov a osem ďalších utrpelo zranenia. Veliteľstvo OOS aj vo štvrtok informovalo o obetiach. Uviedlo, že pri stredajšej paľbe proruských síl v Donbase zo zakázaných 122-milimetrových delostreleckých systémov zahynuli traja ukrajinskí vojaci.

Ako informovala agentúra UNIAN, od 1. júla by malo začať platiť v Donbase prímerie. Účastníci trilaterálnej kontaktnej skupiny pre urovnanie konfliktu v Donbase sa na tom dohodli na stredajšej schôdzke v bieloruskej metropole Minsk.

Viac o téme: MŕtvyVojaciBojeUkrajinaDonbas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu