Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Maďarsku obvinili osem osôb: Pranie špinavých peňazí a trestné činy cez internet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BUDAPEŠŤ - Budapeštianska hlavná prokuratúra vzniesla obvinenie voči občanovi Nigérie a ďalším siedmim členom zločineckej skupiny pre pranie špinavých peňazí a ďalšie trestné činy. Informovala o tom v stredu agentúra MTI. Podľa prokuratúry Nigérijčan s gangom vykonával internetovú trestnú činnosť prostredníctvom bankových účtov v Maďarsku a na Slovensku.

Nigérijčan sa vlámal do internetovej komunikácie podnikov a v mene danej firmy vyzýval obchodných partnerov, aby platby za tovar a služby previedli na nové bankové účty. Členovia gangu mali za úlohu vytvárať obchodné spoločnosti, ktorým potom v bankách otvárali účty.

Poškodené boli maďarské, rumunské, vietnamské, malajzijské, čínske, indonézske a americké firmy. Medzi nimi bola aj jedna taká, čo previedla platbu za prenájom lietadla. Nemenovaný francúzsky futbalový klub zase poslal na účet podvodníkov platbu za prestup juhoamerického futbalistu. Prokurátor žiada trest odňatia slobody pre vodcov gangu; ďalší by mali dostať podmienečné tresty odňatia slobody a finančné tresty.

Viac o téme: Internet Pranie peňazíObvinenie Maďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu