Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Česko v pohotovosti, nebezpečný nález v Potštejne: V hoteli objavili priemyselnú trhavinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA/POTŠTEJN - Nález priemyselnej trhaviny v centre Potštejna v Královohradeckom kraji ČR si vynútil v pondelok evakuáciu viacerých osôb a dočasné prerušenie dopravy.

Trhavinu našli v budove hotela Slávie a po jej identifikácii pyrotechnikmi ju za asistencie policajtov a hasičov prepravili na odľahlé miesto, kde nebezpečný nález zlikvidovali. Informovali o tom denník Právo a internetové servery Novinky.cz a iDNES.cz s odvolaním sa na policajnú hovorkyňu Alenu Kacálkovú.

Polícia podľa jej slov preveruje, či si trhavinu ktosi v hotelovej kancelárii zabudol, či išlo o nedbalosť alebo či ju tam ktosi umiestnil zámerne. Z informácií policajných zdrojov vyplýva, že išlo o trhavinu využívanú napríklad v baniach, lomoch, ale aj pri demolačných prácach.

Hovorkyňa pri tejto príležitosti ešte pripomenula, že nikto, kto nájde akúkoľvek zbraň, náboje, granáty, podozrivé balíčky, tašky alebo iné veci s neznámym obsahom, by sa nemal objavených vecí dotýkať. Nález by mal oznámiť buď telefonicky na linku 158 alebo najbližšie sa nachádzajúcim policajtom. Aj v prípade, že privolá pyrotechnikov k neznámej veci a jeho podozrenie sa nepotvrdí, trest mu nehrozí. Naopak, trestu obvykle neujdú osoby, ktoré oznámia prítomnosť nálože, bomby alebo čohosi iného nebezpečného, avšak vyšetrovanie ukáže, že si to vymysleli, dodala.

Viac o téme: TrhavinaPotštejn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu