Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prípad dobodaného dievčaťa v Nemecku: Podozrivého prepustili, vrahom je zrejme expriateľ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Nemecké úrady v utorok oznámili, že prepustili z väzby muža, ktorý sa sám prihlásil na polícii, hoci predtým unikal pred policajným vyšetrovaním prípadu dobodania 15-ročného dievčaťa na smrť v západnom Nemecku.

Podľa tlačových agentúr DPA a AP predstavitelia úradov vysvetlili, že 25-ročný Turek, ktorý ušiel z kontrolného stanovišťa zriadeného po dobodaní dievčaťa v meste Viersen, sa na zabití nepodieľal a ušiel z iných dôvodov.

Dievča, podľa slov polície rumunského pôvodu, dobodali v pondelok napoludnie v parku Casinogarten v spomínanom malom meste neďaleko hraníc s Holandskom. Tínedžerka, ktorej totožnosť nebola zverejnená, podľahla zraneniam v nemocnici. Polícia dodala, že v súčasnosti nemá žiadne podrobnosti o prípadnom podozrivom, vhodné na zverejnenie.

Z pondelňajších správ vyplynulo, že policajtov zalarmovali bezdomovci, ktorí popíjali v parku pivo, a vtedy sa k nim priblížila potácajúca sa, zakrvavená žena. V nemčine opakovala "Zomieram, zomieram". Odvtedy pokračovalo v okolí intenzívne pátranie po podozrivom z vražedného útoku.

Vrahom je zrejme expriateľ

Nemecká polícia zadržala v utorok pre dôvodné podozrenie z pondelkového útoku nožom na 15-ročnú tínedžerku v parku v centre mesta Viersen jej niekdajšieho priateľa, 17-ročného rodáka z Bulharska Matyua K. Mladík, ktorý žije s rodičmi vo Viersene, sa spoločne s právnou zástupkyňou dostavil na políciu.

Spoločne so zosnulou dievčinou rumunského pôvodu tvorili pár asi tri roky. Nedávno sa však Iuliana R., známa medzi priateľmi ako Iulia, s Matyuom K. rozišla.Informovalo o tom internetové vydanie denníka Bild, podľa ktorého sa po Matyuovi K. medzičasom pátralo po celej Európe.

Ide o mladíka, ktorý už v minulosti čelil trestným oznámeniam pre obchod s drogami, ublíženie na tele, krádež, poškodenie cudzieho majetku, zneužitie tiesňovej linky, neoprávnené riadenie motorového vozidla či rušenie pokoja.

Viac o téme: DobodanieObvinenýNemeckoBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu