Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrozivý nález v českej rieke: Objavili tam mŕtveho muža, zrejme je obeťou vraždy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PŘEROV/PRAHA - Muž, ktorého bezduché telo našli v pondelok v rieke Bečva pri Hraniciach v okolí Přerova, prišiel o život v dôsledku cudzieho zavinenia. Česká polícia v utorok informovala, že prípad vyšetruje pre podozrenie z trestného činu vraždy.

Správu priniesli internetové servery Novinky.cz a iDNES.cz s odvolaním sa na policajného hovorcu Libora Hejtmana. Podľa jeho slov bola nariadená súdna pitva 44-ročného zosnulého z okolia Přerova, avšak ďalšie informácie o kauze aktuálne nie je možné zverejniť.

V Olomouckom kraji ide o druhý prípad nálezu tela mŕtveho muža v priebehu mája, ale o štvrtý tohtoročný prípad vraždy alebo pokusu o hrdelný zločin. V prvý májový deň našli medzi mestskými časťami Holice a Nové Dvory v Olomouci mŕtve telo 41-ročného Ukrajinca, ktorého smrť bola dôsledkom cudzieho zavinenia.

Muž prišiel o život zrejme pri nešpecifikovanej potýčke. Pri nariadenej súdnej pitve sa na jeho tele nenašli stopy ani bodných, ani rezných, ani strelných zranení. Polícia tento prípad vyšetruje zatiaľ pre dôvodné podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví s následkom smrti, avšak nevylučuje zmenu jeho právnej kvalifikácie.

Viac o téme: VraždaPřerovRieka Bečva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu