Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ebola je nemilosrdná a zabíja naďalej: V Kongu pripravila o život už 30 ľudí

Konžské deti sú v ohrození
Konžské deti sú v ohrození (Zdroj: SITA/AP/Mark Naftalin)

KINSHASA - Počet potvrdených prípadov eboly v Konžskej demokratickej republike (KDR) stúpol na 30 vrátane ôsmich úmrtí v troch zónach v postihnutej oblasti v provincii Équateur. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva tejto stredoafrickej krajiny.

Ministerstvo zverejnilo tieto údaje po tom, čo monitorovacie skupiny v hlavnom meste Kinshasa pri brehoch rieky Kongo kontrolovali ľudí, ktorí tam prichádzali z iných miest. Predstaviteľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v KDR uviedol, že v rámci prevencie zriadili zdravotnícke skupiny tiež na rôznych miestach pri vstupe do Kinshasy a ďalších miest. Zároveň poprel falošné správy, podľa ktorých prípady eboly zaznamenali už aj v hlavnom meste. 

Od vypuknutia epidémie v postihnutej provincii Équateur zaznamenali 58 možných prípadov krvácavej horúčky. Dovedna sa ebola potvrdila už u 30 pacientov, u ďalších 14 je prítomnosť vírusu pravdepodobná a u 14 na ňu existuje podozrenie. Ochoreniu pravdepodobne podľahlo už 27 ľudí, avšak vírus bol oficiálne potvrdený len u troch z nich. 

Viac o téme: SmrťKongoEbola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu