Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Orbán sa stretol so Sobotkom: Spolupráca krajín V4 je skutočne vynikajúca, zhodli sa

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP/Stoyan Nenov)

BUDAPEŠŤ - Zhodnotenie dvojstranných vzťahov Maďarska a Rakúska, ale aj integrácia krajín západného Balkánu do Európskej únie boli vo štvrtok témami budapeštianskeho rokovania predsedu rakúskeho parlamentu Wolfganga Sobotku s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Podľa agentúry MTI o tom informoval hovorca predsedu maďarskej vlády Bertalan Havasi. Politici sa zhodli v tom, že spolupráca Rakúska s krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) je vynikajúca a že by ju chceli rozvíjať ďalej, povedal hovorca.

Integrácia krajín západného Balkánu je podľa Sobotku i Orbána záujmom celej Európy, avšak osobitný záujem na tom má Rakúsko a Maďarsko. Havasi dodal, že predstavitelia krajín V4 a Rakúska sa 21. júna stretnú v Budapešti.

Hosťa z Viedne vo štvrtok okrem Orbána prijme aj predseda zákonodarného zboru László Kövér a prezident János Áder. V Sobotkovom programe figuruje aj návšteva budapeštianskej synagógy a raňajky s vedením tamojšej zväzovej organizácie židovskej komunity MAZSIHISZ, informovala v stredu tlačová agentúra APA. Na záver návštevy v maďarskej metropole by niekdajší učiteľ hudby mal navštíviť Vysokú hudobnú školu Ferenca Liszta.

Viac o téme: Viktor OrbánWolfgang Sobotka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu