Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kövéra potrápili nevoľnosti počas letu: Cestoval vládnym špeciálom SR spoločne s Dankom

László Kövér
László Kövér (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarského Národného zhromaždenia László Kövér, ktorý v utorok letel slovenským vládnym špeciálom s delegáciou predsedu NR SR Andreja Danka z Kazachstanu, sa po mimoriadnom medzipristátí pre nevoľnosť vo Varšave vrátil ešte v utorok do Budapešti a je v poriadku. Agentúre MTI to uviedol v noci na stredu tlačový šéf maďarského parlamentu Zoltán Szilágyi.

"Pre Kövérovu chvíľkovú nevoľnosť slovenský špeciál, ktorým leteli spolu slovenská a maďarská delegácia z Kazachstanu, v utorok večer preventívne prerušil let. Predseda parlamentu sa cíti dobre a vrátil sa domov do Budapešti," uviedol Szilágyi.

Vládny špeciál letky Ministerstva vnútra (MV) SR v utorok približne o 22.00 h pristál v Bratislave, kam dorazil z maďarskej metropoly. V Budapešti z lietadla vystúpila delegácia predsedu maďarského Národného zhromaždenia Lázslóa Kövéra. Do Budapešti smerovalo lietadlo z poľskej Varšavy, kde muselo mimoriadne pristáť pre Kövérove zdravotné komplikácie.

Vo Varšave ho ošetrili zdravotníci. Vládny špeciál z eurázijského samitu v kazašskom hlavnom meste Nur-Sultan pôvodne smeroval do Bratislavy. Pre nečakané zdravotné problémy Kövéra požiadal Danko kapitána lietadla o mimoriadne pristátie vo Varšave.
 

Viac o téme: Vládny špeciálNR SRAndrej DankoLászló Kövér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu