Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tieto FOTKY fascinovali svet: Hráčom golfu za chrbtami explodovala sopka, ich reakcia vás zarazí!

Havajská sopka Kilauea. Zobraziť galériu (3)
Havajská sopka Kilauea. (Zdroj: Profimedia)

PAHOA – Svet fascinovali dychberúce fotografie hráčov golfu, ktorým priamo za chrbtami vybuchla havajská sopka Kilauea. Havajčania sú však na sopečnú činnosť tak zvyknutí, že bez povšimnutia hrali ďalej. Stĺp sopečného popola bol vysoký deväť kilometrov a niektorí obyvatelia erupciu dokonca prespali.

Zatiaľ čo sa turisti v exotickom raji pri pohľade na obrovské mračno sopečného popola triasli od strachu, tamojší golfisti sa nenechali pri hre rozptýliť, keďže je Kilauea jednou z najaktívnejších sopiek na svete.

Havajská sopka Kilauea
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Hoci vyzerajú zábery hrozivo, výbuch mal minimálny dopad na obyvateľov

Geofyzik z americkej geologickej služby USGS Mike Poland povedal, že erupcia trvala iba niekoľko minút a nánosy popola boli minimálne.

Havajská sopka Kilauea
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Hovorkyňa civilnej ochrany v okrese Havaj Kanani Atonová dokonca povedala, že niektorí ľudia v obci najbližšej k sopke celý výbuch prespali.

Havajská sopka Kilauea
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

„Všimol som si, že stĺp stúpa priamo do vzduchu a nenakláňa sa žiadnym smerom,“ opísal výbuch John Tarson z cestovnej kancelárie Epic Lava. „Očakávali sme to a veľa ľudí sa na to chodí pozerať, sú rozrušení a vydesení,“ dodal.      

Havajská sopka Kilauea vybuchla vo štvrtok (17. mája) pred svitaním priamo na svojom vrchole a vystrelila súvislý stĺp sivého popola do oblohy, približne do výšky deväť kilometrov, ktorý začal padať na neďaleké mestečko Volcano.

Viac o téme: SopkaVýbuchHavaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu