Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma v Belgicku: Polícia prenasledovala dodávku s 30 migrantmi, ohavnosť na dievčatku (†2)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRUSEL - Nehoda dodávky s 30 kurdskými migrantmi si vo štvrtok na juhu Belgicka vyžiadala život dvojročného dievčatka. Dodávka sa zrazila s ďalším vozidlom potom, čo ju niekoľko kilometrov prenasledovala polícia. Pri incidente bola počuť streľba, podľa úradov však nebola príčinou úmrtia dieťaťa. Informoval o tom spravodajský server BBC.

Internetom sa šíri falošná správa: Na Slovensko prišlo 11-tisíc migrantov, reakcia polície

Polícia začala vozidlo prenasledovať pri meste Namur na ceste E42. Dodávka s migrantmi trielila na západ a po niekoľkých kilometroch sa pri meste Mons zrazila s ďalším vozidlom.

Incident sa stal vo štvrtok okolo 03:00 SELČ a do operácie bolo zapojených 15 policajných áut. Podľa belgickej tlače dievčatko, ktoré cestovalo so svojou matkou, niekto držal z okna, zrejme s cieľom prinútiť políciu, aby prenasledovanie ukončila. Belgickí vyšetrovatelia však informáciu nepotvrdili.

Keď dodávka nakoniec zastavila, vybehli z nej ľudia a polícia vystrelila niekoľko rán. Úrady neskôr zdôraznili, že dievčatko postrelené nebolo.

Vo vozidle sa nachádzalo najmenej 30 migrantov. Podľa francúzskej polície boli do operácie zapojení pašeráci ľudí, čo ale belgická polícia nepotvrdila.

Niekoľko hodín po incidente skupina asi 60 migrantov zablokovala diaľnicu pri francúzskom meste Dunkerque, južne od belgickej hranice. Vysídlenci dievčatko, ktoré zomrelo, poznali, pretože predtým bolo v rovnakom neďalekom utečeneckom tábore Grande-Synthe.

Dvadsať ľudí zadržali a migrantov následne vrátili do Grande-Synthe. Niekoľko z nich prehľadali pohotovostné policajné jednotky CRS.

Presnú príčinu úmrtia dievčatka určí až pitva. Či sa vodičovi podarilo utiecť, podľa BBC zatiaľ nie je známe, ale v nasledujúcich dňoch prebehnú výsluchy.

Polícia sa pokúsila dodávku zastaviť, pretože riadenie pôsobilo podozrivo. Neskôr sa ukázalo, že auto malo falošnú poznávaciu značku.

Viac o téme: SmrťNaháňačkaPolícia MigrantiBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu