Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Razia proti bande Čechov, ktorá mala v Británii zotročovať ľudí: Väzby aj na Slovensko

Záber z razie
Záber z razie (Zdroj: YouTube/Kent Police)

LONDÝN - Štyroch Čechov zadržala v stredu ráno britská polícia pri razii v grófstve Kent pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi a moderného otrokárstva. Oslobodila zároveň dvanásť ľudí, ktorých podozriví vykorisťovali, informoval server Kent Live. Aj oni podľa neho pochádzali z Česka. Podľa serveru BBC mala zločinecká skupina väzby nielen do Česka, ale aj na Slovensko.

Gang Slovákov zotročoval v Anglicku ľudí: Rodinný biznis, užívali si luxusný život!

Raziu polícia vykonala o 4:00 miestneho času (5:00 SELČ) v mestách Dover, Folkestone a Lydd. Zasahovala napríklad v továrni či umývačke automobilov. V Dovere zadržala dvoch mužov vo veku 47 a 25 rokov, vo Folkestone v rukách polície skončili 38-ročná žena a o rok starší muž. Zadržaných polícia podozrieva z obchodovania s ľuďmi a moderného otrokárstva.

Dvanásť ľudí, ktorých zadržaní podľa polície zotročovali, previezli v spolupráci s Armádou spásy do bezpečia. Podľa serveru Kent Live išlo o Čechov.

"Takéto zločiny nemajú v civilizovanej spoločnosti miesto a budeme robiť všetko preto, aby sme im zabránili a ochránili ľudí, ktorí sú najviac ohrození," uviedla kentská polícia. Prípad vyšetrovala od marca a podľa serveru Kent Live na ňom spolupracovala aj s českou políciou.

Viac o téme: Obchodovanie s ľuďmiPolícia OtrokárstvoČesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu