Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Známy nemecký kvietok dostal ranu od súdu: Orgány preverujú nelegálnu činnosť so zbraňami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BUDAPEŠŤ - Budapeštiansky súd vo štvrtok nariadil dočasné vzatie do vydávacej väzby nemeckého občana, ktorého podozrievajú z ilegálneho predaja zbraní. Podľa spravodajského servera 24.hu sa obhajca podozrivého proti rozhodnutiu odvolal.

Príslušníci maďarskej protiteroristickej jednotky TEK muža zadržali v stredu ráno na základe medzinárodného zatykača. Podozrivý mal v roku 2016 pol roka bez povolenia prevádzkovať v Maďarsku internetový obchod, v ktorom na nemecký trh ponúkali zbrane.

Podľa zistení nemeckých úradov predal zbrane v Nemecku celkovo v 193 prípadoch. So žiadosťou o právnu pomoc sa berlínsky hlavný prokurátor obrátil na maďarské orgány 13. marca. Nemecký vyšetrovací úrad obvinil 34-ročného muža z trestného činu porušenia nemeckého zákona o zbraniach a žiadal o jeho zadržanie, domovú prehliadku, zhabanie majetku a zablokovanie jeho bankových účtov.

Denník Magyar Nemzet v tejto súvislosti v stredu pripomenul, že nemecké orgány koncom januára zasiahli v 11 zo 16 spolkových krajín Nemecka, kde prehľadali byty a obchody. Zo zneužitia zbrane a streliva obvinili 29 ľudí, medzi nimi viacerých v súvislosti so zbraňami kúpenými v maďarskom internetovom obchode.

"Mario R. nie je nemeckým orgánom neznámou osobou. Zviditeľnil sa okrem iného rozširovaním falošných správ, ale šíril aj protimigračné a proruské postoje," napísal Magyar Nemzet.

Viac o téme: ZbraneNemeckoNelegálny predaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu