Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Učiteľ v Taliansku nabádal deti zabíjať nemoslimov: Rozdrvte ich lebky a vypite ich krv

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

RÍM - Talianska polícia v utorok zatkla muža egyptského pôvodu, ktorého podozrieva z napojenia na teroristickú organizáciu Islamský štát (IS), informoval denník La Repubblica. Zatknutý Abdar Rahmán viedol islamské centrum ad-Dáua v juhotalianskom meste Foggia. Podľa polície svoje postavenie zneužíval a počas vyučovania náboženstva medzi deťmi šíril propagandu džihádu a podnecoval k "teroristickej činnosti".

Moslimská rodina dala bábätku meno po nevercovi: Celá rodina sa na nich hnevá, Donald Trump?

Polícia 59-ročného Rahmána sledovala niekoľko mesiacov a nahrávala jeho výučbu miestnych detí, ktoré podľa vyšetrovateľov okrem iného navádzal na zabíjanie nemoslimov.

"Vyzývam vás k boju s neveriacimi - mečom ich stínajte, s pomocou výbušných pásov vyhoďte ich telá do vzduchu," hovorí Rahmán na jednej z nahrávok skupine detí vo veku od štyroch do desať rokov. "Musíme rozdrviť lebky neveriacich a vypiť ich krv - len tak zvíťazíme," nabáda žiakov na ďalšej z nahrávok.

Počas vyšetrovania označeného krycím menom "zlý učiteľ" polícia zabavila 370-tisíc eur.

V materiáloch, ktoré polícia získala z facebooku, twitteru a WhatsApp, zadržaný vyzýva k džihádu alebo radí, ako vyrobiť zbrane. Podľa vyšetrovateľov na sociálnych sieťach písal o "potrebe zničiť kostoly a nahradiť ich mešitami" a "z Talianska urobiť cieľ teroristickej činnosti".

Rahmán je ženatý s Taliankou, ktorá má teraz 79 rokov, a získal talianske občianstvo.

Viac o téme: UčiteľZatknutieTalianskoIslamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu