Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Z Kremľa zazneli jasné slová: Putin je pripravený stretnúť sa s Trumpom

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin je pripravený stretnúť sa s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Uviedol to v stredu hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Putin je pripravený a Rusko je pripravené rozvíjať vzájomne prospešné vzťahy založené na vzájomnej dôvere s každou krajinou vrátane USA," povedal Peskov podľa agentúry Interfax. "Sme pripravení tak ako naši odporcovia alebo partneri," dodal.

Spojené štáty a viac ako 20 ďalších krajín oznámili tento týždeň, že vyhosťujú ruských diplomatov na znak solidarity s Britániou v čase sporu medzi týmito bývalými protivníkmi z čias studenej vojny. Rusko pripraví voči týmto krajinám podľa Peskova odvetné opatrenia.

Británia obviňuje Rusko, že použilo chemickú zbraň pri útoku na bývalého ruského špióna Sergeja Skripaľa v Anglicku, pripomína agentúra DPA. Británia už vyhostila 23 ruských diplomatov a Rusko reagovalo podobným spôsobom.

Rusko akúkoľvek vinu odmieta a minister zahraničných vecí Sergej Lavrov je presvedčený, že rozhodnutie niektorých západných krajín vyhostiť ruských diplomatov súvisí s rozsiahlym vydieraním a nátlakom zo strany Spojených štátov.

Viac o téme: Donald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu