Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trump sa rozohnil po útoku vo Francúzsku: Musíme silnejšie pritlačiť na Daeš

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že rukojemnícka dráma, ktorá sa odohrala vo francúzskom meste Trebes a vyžiadala si štyri obete, poukazuje na potrebu silnejších opatrení v boji proti extrémistickej skupine Islamský štát, vrátane lepšej ochrany hraníc.

Ako informovala agentúra AP, Trump v nedeľu na sociálnej sieti Twitter napísal: "Francúzsko vzdáva poctu veľkému hrdinovi," pričom narážal na podplukovníka francúzskej žandermérie Arnauda Beltrama, ktorý "zomrel po tom, ako sa vymenil s rukojemníkom, počas útoku, za ktorý sa prihlásil Daeš". Ďalej uviedol, že v boji proti Daeš sa na celom svete ukazuje "veľa statočnosti". Dodal však, že "sú potrebné ešte silnejšie opatrenia, a to najmä na hraniciach".

Prezident USA pritom v sobotu odsúdil "násilné činy útočníka a každého, kto mu poskytol pomoc". Francúzskemu prezidentovi zároveň na Twitteri vyjadril spolupatričnosť, keď napísal: "Sme s tebou, Emmanuel Macron!".

Americký líder a francúzsky prezident Emmanuel Macron sa majú stretnúť 24. apríla vo Washingtone, pričom pôjde o Macronovu prvú štátnu návštevu u Trumpa počas jeho pôsobenia v Bielom dome.

Viac o téme: Donald TrumpDaešTrebes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu