Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko si z hnevu Západu ťažkú hlavu nerobí: Putinov odkaz Britom

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: TASR/AP/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA - V situácii, keď sa vzťahy Ruska a Spojeného kráľovstva zhoršujú, prezident Vladimir Putin zachováva "absolútny pokoj" a sústreďuje sa na vnútorné záležitosti. Vyplýva to z nedeľného vyhlásenia hovorcu Kremľa Dritrija Peskova, o ktorom informovala agentúra TASS.

„Vidíte, že prezident Putin zostáva absolútne pokojný," uviedol Peskov v rozhovore pre ruskú televíznu stanicu NTV a dodal, že na rozdiel od Spojeného kráľovstva „sa správa korektne". „Pre neho (situácia na medzinárodnej scéne) nie je prioritou, tou sú domáce problémy, ktoré máme," zdôraznil hovorca Kremľa a doplnil, že prezident sa nimi zaoberá každý deň a "nepretržite". Obvinenia Británie v kauze Skripaľ pritom označil za "bezprecedentnú hrubosť".

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí pritom podľa Británie použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným strediskom v Salisbury. Obaja sú stále v kritickom stave.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinVeľká BritániaSergej Skripaľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu