Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trump telefonoval s Merkelovou: Témami rozhovoru boli clá, kauza Skripaľ, KĽDR a obchod

Angela Merkelová, Donald Trump
Angela Merkelová, Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Manuel Balce Ceneta, SITA/Geert Vanden Wijngaert)

WASHINGTON/BERLÍN - Prezident USA Donald Trump a nemecká spolková kancelárka Angela Merkelová potvrdili v utorok v telefonickom rozhovore solidaritu s Veľkou Britániou po útoku nervovoparalytickou bojovou látkou na bývalého ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľa v ostrovnej monarchii. Vyplýva to zo správy tlačovej agentúry DPA.

Obe strany však využili telefonát aj na výmenu názorov o severokórejskej kríze a na otázku odpovede Západu na politiku ruského prezidenta Vladimira Putina. V tejto súvislosti ocenili obe strany vyhostenie početných pracovníkov ruských zastupiteľských úradov.

Trump a Merkelová sa v telefonáte venovali okrem iného problematike colných sadzieb, ale aj spolupráci v boji proti obchodným praktikám Číny a otázke krádeží duchovného vlastníctva. Vyplýva to z informácií Bieleho domu vo Washingtone.

Podľa správ, ktoré zverejnila spolková vláda v Berlíne, sa šéfka nemeckého vládneho kabinetu vyslovila pri tejto príležitosti za proces dialógu medzi Európskou úniou a Spojenými štátmi o obchodnej politike pri zohľadnení medzinárodného systému obchodovania na báze stanovených pravidiel.

Viac o téme: Angela MerkelováDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu