Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Dievčatko (11) záhadne zmizlo pred 19 rokmi: FOTO Polícii sa dostal do rúk tajomný odkaz

Mikelle Biggsová a záhadný odkaz na bankovke Zobraziť galériu (4)
Mikelle Biggsová a záhadný odkaz na bankovke (Zdroj: Rodina M.B, Neenah Police Department)

ARIZONA/NEENAH - Mikelle Biggsovú naposledy videla 2. januára 1999 jej mladšia sestrička, keď sa spolu hrali a čakali pred domom na auto so zmrzlinou v meste Mesa v americkom štáte Arizona. Polícia po zmiznutom 11-ročnom dievčatku márne pátrala dlhé roky. Minulý týždeň sa jej vo Wisconsine, vzdialenom vyše 2200 km, do rúk dostala dolárová bankovka, na ktorej je napísaná tajná správa.

Krajina v šoku: Gabriel (†8) zrazu zmizol, otrasný výsledok pátrania po chlapčekovi

Na okraji bankovky sa nachádza odkaz so slovami: "Moje meno je Mikel Biggsová, unesená z Mesy AZ, som nažive." Dolárovka, ktorú vydali v roku 2009, bola odovzdaná polícii v meste Neenah 14. marca. Rukopis je detský a krstné meno dievčaťa je napísané nesprávne.

Dievčatko (11) záhadne zmizlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Rodina M.B, Neenah Police Department)

Policajný vyšetrovateľ v Neenah Adam Streubel povedal pre Arizon Republic, že sa touto stopou zaoberajú, ale obávajú sa, že by mohlo ísť iba o krutý žart. Podľa neho sa ukázalo ako nemožné vysledovať, ako sa bankovka dostala až do Neenah a koľko ľudí s ňou prišlo do kontaktu.

"Na chvíľu sa v nás rozhorela iskrička nádeje, no potom prišla realita. Nemôžete s tým nič robiť, čo je dosť frustrujúce," dodal Streubel.

Dievčatko (11) záhadne zmizlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Rodina M.B, Neenah Police Department)

Polícia uviedla, že zatiaľ čo už v súvislosti s Mikelliným zmiznutím nedostáva často tipy, stále vyšetruje každého v nádeji, že v starom prípade dôjde k prielomu.

Posledný, kto Mikellu videl, bola jej sestra Kimber. Spolu sa hrali pred domom a čakali na auto so zmrzlinou. Potom sa jej na chvíľu stratila z dohľadu a viac ju nikto nevidel. Mikellin bicykel sa našiel neďaleko na ulici, pravdepodobne chcela vyjsť zmrzlinárovi v ústrety.

Dievčatko (11) záhadne zmizlo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Rodina M.B, Neenah Police Department)

Polícia sa preto počas pátrania po zmiznutom dievčatku snažila preveriť každé vozidlo so zmrzlinou v štáte a vypočúvala viac ako 20 sexuálnych delikventov. Jej snaha však nepriniesla žiadne relevantné výsledky.

Viac o téme: DolárZmiznutieBankovkaMikelle Biggsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu