Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tillersonov program v Keni dostal trhliny: Zrušil všetky sobotné plány

Rex Tillerson
Rex Tillerson (Zdroj: SITA/AP/Jonathan Ernst)

NAIROBI - Americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson vzhľadom na chorobu zrušil svoj sobotný program v Keni.

Námestník amerického ministra zahraničných vecí Steve Goldstein podľa agentúry AP uviedol, že Tillerson "sa necíti dobre po pár dlhých dňoch, keď pracoval na dôležitých témach doma, ako je napríklad Severná Kórea."

Nie sú náznaky, že ide o vážne ochorenie. Goldstein dodal, že niektoré podujatia týkajúce sa jeho návštevy pravdepodobne presunú na neskôr vrátane plánovanej zastávky na americkej ambasáde v Nairobi, mieste bombardovania z roku 1998.

Tillerson sa plánoval v sobotu zúčastniť podujatia zdravotníckej iniciatívy známej ako PEPFAR - amerického programu boja proti HIV/AIDS v Afrike. Tiež sa mal stretnúť s americkými diplomatmi, ktorí pôsobia na novej ambasáde USA. 

Striktný program v Afrike, ktorý v piatok zahŕňal zastávky v troch krajinách, bol pre Tillersona kvôli udalostiam vo Washingtone oveľa namáhavejší. V súvislosti s plánovaným stretnutím medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom a severokórejským vodcom Kim Čong-unom strávil Tillerson počas predchádzajúcej noci často pracovne na telefóne.

Tillerson do Kene pricestoval v piatok popoludní. Šlo o tretiu zastávku jeho turné po piatich afrických štátoch. 

Viac o téme: KeňaRex Tillerson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu