Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najšpinavší taliansky politik sa topí v ďalšej kauze: Podplácanie svedkov zo starého procesu

Silvio Berlusconi Zobraziť galériu (2)
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA/Matteo Bazzi/ANSA via AP)

RÍM - Prokuratúra v Ríme iniciovala v stredu ďalší proces s talianskym expremiérom Silviom Berlusconim a spevákom Marianom Apicellom. Obaja by sa mali zodpovedať z korupcie v súvislosti s podplácaním svedkov v procese okolo neslávne známych večierkov v Berlusconiho vile pri Miláne.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní Berlusconi zaplatil spevákovi za falošnú výpoveď celkove 157.000 eur. Obaja sa dobre poznajú, príležitostný spevák-expremiér totiž spoločne s Apicellom skomponoval a nahral na kompaktné disky viacero ľúbostných piesní.

O otvorení súdneho konania s Berlusconim rozhodne vyšetrujúci sudca v Ríme 9. mája. V máji čakajú na Berlusconiho pre podplácanie svedkov hneď dve súdne konania. Informácie priniesli talianske médiá a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

Silvio Berlusconi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Matteo Bazzi/ANSA via AP)

Silvio Berlusconi je na talianskej politickej scéne, na ktorej prebieha v súčasnosti kampaň pred parlamentnými voľbami 4. marca, veľmi aktívny, aj keď nesmie do roku 2019 zastávať žiadne politické funkcie, proti čomu sa odvolal na Európsky súd pre ľudské práva.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa tam rozhodne o jeho sťažnosti. Berlusconiho strana Forza Italia je však ako súčasť stredopravého bloku podľa výsledkov prieskumov verejnej mienky favoritom marcových volieb.

Viac o téme: Silvio BerlusconiMariano Apicello
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu