Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rusko znovu hovorí o zakázanej spolupráci USA: Majú styky s al-Kájdou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/ Matt Ford)

BEJRÚT - Ruská armáda v stredu obvinila istú "technologicky vyspelú krajinu alebo krajiny", že v Sýrii spolupracuje s teroristickou organizáciou al-Kájda v boji proti ruským jednotkám. Moskva síce túto krajinu alebo krajiny nemenovala, podľa agentúry AP však poukazovala na Spojené štáty, ktoré Rusko už v minulosti opakovane obviňovalo, že v Sýrii ochraňuje teroristov z al-Kájdy. Spojené štáty to odmietajú.

Rusko a sýrsky prezident Baššár al-Asad, na ktorého strane ruské vojská bojujú, podľa pozorovateľov často označujú za teroristov akýchkoľvek al-Asadových odporcov. "Teroristi z al-Kájdy sa stali oddanými služobníkmi v rukách jednej alebo viacerých technologicky vyspelých krajín, ktorým sa nepáči, že Rusko zohráva v Sýrii kľúčovú úlohu," vyhlásil v stredu hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. Reagoval tak na sobotňajšie zostrelenie ruského lietadla nad Sýriou zo strany bojovníkov al-Kájdy.

Ruská armáda podľa neho vyšetruje, odkiaľ majú teroristi takéto zbrane. Krajinám, ktoré údajne spolupracujú s al-Kájdou, podľa Konašenkova hrozí, že teroristi "vrazia svojím sponzorom dýku do chrbta".

Viac o téme: RuskoUSASýriaAl-KájdaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu