Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Kaddáfí: Európe hrozia ďalšie teroristické útoky

VIEDEŇ - Islamskí extrémisti s najväčšou istotou podniknú v Európe ďalšie teroristické útoky a každá krajina, ktorá sa zapojí do vojenských misií v Afganistane alebo Iraku, je ich pravdepodobným cieľom. Vyhlásil to v piatok syn líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího.

Podľa rakúskej tlačovej agentúry APA Seíf al-Islám Kaddáfí je presvedčený, že radikálny islam preniká hlbšie do Európy prostredníctvom mladých nespokojných moslimov, ktorí sú náchylní stotožniť sa s odkazom bojovnosti.

Podľa Kaddáfího mladšieho "jediným riešením, ako zastaviť radikalizmus, je rýchly odchod západných vojakov z Iraku ako aj z Afganistanu a vyriešenie palestínskej otázky". Mladý líbyjský politik uviedol, že Európa sa ďalším teroristickým útokom nevyhne, ak nestiahne svojich vojakov a dokonca ju v tomto zmysle môže ohrozovať aj vlastná humanitárna a ekonomická pomoc v nepokojných regiónoch. Okrem toho Kaddáfí mladší opísal situáciu v Pakistane za veľmi nebezpečnú a varoval pred dôsledkami, ak by islamskí extrémisti prevzali v krajine moc, pričom poznamenal, že Pakistan vlastní jadrové zbrane.

Kaddáfí junior pricestoval na návštevu Rakúska na pozvanie Jörga Heidera, bývalého kancelára a lídra rakúskej pravicovej strany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu