Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sadistická vražda, ktorá šokovala Britániu: Miro (36) donútil Jiřího urobiť hrôzostrašný čin

Miroslav Kolman	Zobraziť galériu (2)
Miroslav Kolman (Zdroj: Greater Manchester Police)

MANCHESTER - Za vraždu českého invalida potrestal v utorok súd v britskom Manchestri iného Čecha doživotným väzením. Páchateľ podľa webu denníka Manchesters Evening News svoju obeť podozrieval z krádeže cédečiek. Pomstil sa naozaj kruto.

Prípad najslávnejšej vrahyne posledných rokov opäť ožil! Smrť pre modelku Kukučovú

Tridsaťšesťročný Miroslav Kolman, ktorého denník označil za sadistického vraha, zabil Jiřího Ulmana (†52) tým, že ho u seba doma mlátil tri hodiny a spôsobil mu viac ako 15 zlomenín rebier, ruky a krku. Potom ho násilím prinútil vypiť odfarbovací roztok. Jeho smrť bola pomalá a bolestivá.

Napriek tomu, že ho bezmocný Ulman prosil o milosť, Kolman pokračoval v kopancoch a očitému svedkovi incidentu, ktorý sa odohral 6. augusta minulého roka, údajne povedal: "Páči sa mi biť ho, cítim sa pri tom skvele."

Miroslav Kolman
Zobraziť galériu (2)
Miroslav Kolman  (Zdroj: Greater Manchester Police)

Mŕtvola zbitého muža, ktorý sa živil žobraním a pohyboval sa pomocou francúzskej palice, bola neskôr nájdená s pneumatikou okolo krku v miestnom lesíku.

Za obzvlášť odsúdeniahodný spôsob vraždy si má páchateľ odsedieť najmenej 35 rokov a až potom môže uvažovať o prípadnom prepustení.

Sudca korunného súdu v Manchestri uviedol, že motív jeho činu, ktorým mali byť údajne odcudzené cédečka, neobstojí. "Bola to vaša túžba ovládať ho a šikanovať ho a potešenie, ktoré spôsobilo, že ste ho ubili na smrť," skonštatoval.

Viac o téme: VraždaČesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu