Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nehoda v Indii, autobus sa zrútil do rieky: Zahynulo najmenej 36 ľudí, na mieste vypuklo násilie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 36 ľudí zahynulo po tom, ako sa v pondelok v štáte Západné Bengálsko ležiacom na severovýchode Indie zrútil do rieky autobus. Nehoda následne vyústila do násilností; tamojší obyvatelia totiž zaútočili na policajtov, ktorých obvinili z toho, že na miesto dorazili neskoro, informovala agentúra DPA.

Nešťastie sa stalo v okrese Muršidábád. Na mieste sa krátko po nehode zhromaždil dav rozhnevaných ľudí, ktorí na prichádzajúcich policajtov hádzali kamene a podľa miestnych médií údajne aj zapálili dve policajné dodávky. Policajti ich následne rozohnali slzotvorným plynom. Indické médiá informovali, že pri potýčkach utrpeli zranenia dvaja hasiči a policajt. Polícia však tieto správy nepotvrdila.

"Telá z autobusu vytiahli... v pondelok večer. Medzi obeťami bolo deväť žien a tri deti," povedal agentúre DPA predstaviteľ tamojšej polície. Podľa miestnych médií vytiahli autobus z rieky zhruba za osem hodín s pomocou hydraulických žeriavov. V autobuse sa viezlo vyše 50 ľudí, z ktorých 12 nehodu prežilo. Niekoľko pasažierov je však stále nezvestných a na mieste pokračujú záchranné práce. 

India je podľa oficiálnych údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) krajinou s najvyššou mierou úmrtnosti na cestách. Pri dopravných nehodách, spôsobených najmä prekračovaním povolenej rýchlosti, preplnenými komunikáciami či zlým stavom cestnej siete, ale aj samotných motorových vozidiel tam každoročne zomrie okolo 135.000 ľudí.

Viac o téme: NehodaAutobusIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu