Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PRÁVE TERAZ Masaker v ruskej škole: Bitka sa zmenila na krvavý kúpeľ, desiatka pobodaných detí

Krvavý útok v Rusku Zobraziť galériu (3)
Krvavý útok v Rusku (Zdroj: vk.com)

PERM - V pondelok ráno sa v škole v ruskom Perme odohral krvavý útok. Počas výučby údajne zaútočili dvaja ďalší žiaci na ďalších tínedžerov a učiteľku. Pätnásť ľudí utrpelo zranenia. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala ruská tlačová agentúra TASS.

Na žiakov v škole číslo 127 v Motovilichinskom obvode mesta Perm zaútočili dvaja ďalší žiaci školy počas výučby. Útok si podľa agentúry TASS vyžiadal zranenia najmenej 15 ľudí, pričom 12 z nich sú hospitalizovaní. Rezné zranenia utrpela aj jedna učiteľka, ktorá sa spolu so žiakmi a ďalšími kolegami snažila bitkárov oddeliť a spacifikovať. Učiteľka je údajne v kritickom stave a bojuje o svoj život.

Bitku s použitím nožov začali príslušné úrady vyšetrovať pre podozrenie z pokusu o vraždu. Informovala o tom agentúra Interfax. Podozrivých - Leva Bidzhakova a Alexandra Buslidzea - polícia zadržala. 

Podľa ďalších informácií boli obaja "veľkými fanúšikmi" masakru v americkej škole Columbine z roku 1999, na ktorej útočníciá zavraždili 12 tínedžerov. Jeden z nich vyskočil z okna, aby ho nezatkli, druhý si údajne podrezal žily.

Krvavý útok v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: vk.com)

Bola založená operačná centrála, ktorú vedie gubernátor Maxim Rešetnikov, spresnila TASS. Väčšina obetí má ľahké zranenia. Učiteľka a dvaja žiaci vo veku 15-16 rokov sú zranení ťažko a v nemocnici sa museli podrobiť operáciám. 

Zdroje v polícii informovali, že v pondelok dopoludnia došlo v budove školy ku konfliktu medzi dvoma maloletými osobami - súčasným a bývalým žiakom školy, ktorí mali pri sebe nože. Interfax dodal, že podľa predbežných informácií sa jeden z aktérov bitky liečil na psychiatrii.

 

Motív činu polícia zatiaľ nepozná, ale podľa spravodajských webových portálov išlo údajne o pomstu za urážky zverejnené na internete, dodala rozhlasová stanica Echo Moskvy. V dôsledku incidentu všetkých žiakov a pedagógov zo školy evakuovali. Vyučovanie bolo zrušené.

Krvavý útok v Rusku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: vk.com)

Podľa prvých informácií mali útok na svedomí dvaja maskovaní muži. Andrej Kamenskich, vedúci informačného a analytického oddelenia mesta Perm, na svojej facebookovej stránke napísal, že incident ohlásil riaditeľ školy. "Podľa nepreverených informácií dvaja zamaskovaní muži zaútočili na žiakov v škole č. 127. Primátor mesta Dmitrij Samojlov, zástupkyňa vedúceho informačného oddelenia Ľudmila Gadžijeva a vedúca oddelenia vzdelávania Ľudmila Šeriková okamžite vyrazili na miesto útoku."

Viac o téme: Tínedžeri útok Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu