Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Prekvapivé odhalenie o Putinovom realitnom biznise! Gej bar Modrá ustrica

Raperi postavili bar na pozemku Vladimira Putina Zobraziť galériu (2)
Raperi postavili bar na pozemku Vladimira Putina (Zdroj: TASR/AP)

HELSINKI - Švédske duo komikov a raperov zbavili vo štvrtok obvinenia z vybudovania provizórneho baru pre gejov na pozemku vo Fínsku, ktorý vlastní ruský prezident Vladimir Putin. Dvojica postavila tento bar v roku 2015 na protest voči ruským zákonom namiereným proti gejom, vysvetlila tlačová agentúra AP.

Súd na Alandských ostrovoch pri juhozápadnom pobreží Fínska zamietol vo štvrtok ruské obvinenie voči Frejovi Larssonovi a Simonovi Gärdenforsovi, napísal miestny denník Nya Aaland. V obvinení Ruska sa uvádzalo, že dvojica hudobníkov protizákonne postavila bar na pozemku Putinovho letného sídla, a žiadalo uloženie pokuty.

Obaja muzikanti postavili v roku 2015 drevenú búdu tak, aby sa podobala na bar Blue Oyster (Modrá ustrica) z populárnych amerických filmov Policajná akadémia, potom v sociálnych médiách zverejnili fotografie s oznamom o otvorení baru. Ruský konzul na Alandských ostrovoch nahlásil "výčin" dvojice hudobníkov známej pod názvom Far & Son fínskej polícii.

Súostrovie Aland, ktoré tvorí ich vyše 6500 ostrovov a útesov, je jednou z provincií Fínska, miestni obyvatelia však hovoria po švédsky. 

Frej Larsson a Simon
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Far & Son)

Dvojica Frej Larsson a Simon Gärdenfors - Foto: FB / Far & Son

Viac o téme: Vladimir PutinFínsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu