Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lekárske konzílium prehovorilo o chorobách Zemana! Potvrdené diagnózy, spoveď onkológa

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

PRAHA - Prezident Miloš Zeman je podľa šéfa lekárskeho konzília Martina Holcáta v dobrej fyzickej a psychickej kondícii a cíti sa dobre. Spoločne s ďalšími lekármi to povedal na dnešnej tlačovej konferencii. Odmietli, že by Zeman ochorel na rakovinu, otázky novinárov neboli umožnené. O Zemanovom zdraví sa často špekuluje.

Zeman vlani pri rade svojich verejných vystúpení pôsobil dojmom, že má zdravotné problémy. Často pôsobil unavene, výrazne tiež schudol. Pri oznámení svojej kandidatúry vlani v marci povedal, že absolvoval vyšetrenie, ktoré potvrdilo, že má cukrovku a polyfunkčnú neuropatiu, čo býva neurologická komplikácia pri ochoreniach cukrovkou. 

V septembri podstúpil preventívnu prehliadku na počítačovom tomografe (CT), ktorá neodhalila žiadny problém, o ktorom by sa nevedelo, oznámil vtedy prezident.

Rakovinu nemá

Objavili sa špekulácie, že Zeman trpí rakovinou. Stál za nimi brniansky politik Svatopluk Bartík, ktorý správu napísal na facebook. Pražský hrad od neho za to požaduje ospravedlnenie a päť miliónov českých korún. 

Rakovinu na tlačovej konferencii odmietol onkológ Luboš Petruželka. Povedal, že nie je členom prezidentovho lekárskeho konzília, iba bol požiadaný o nezávislé posúdenie dokumentácie. Uviedol, že ku dňu vyšetrenia na základe dokumentácie nenašiel žiadne známky onkologického ochorenia.

Neustále sledovaný

Holcát povedal, že prezident je neustále sledovaný, a dodal, že môže potvrdiť, že sa cíti veľmi dobre. Zeman je podľa neho v dobrej psychickej i fyzickej kondícii. Ošetrujúci lekár prezidenta Miloslav Kalaš poznamenal, že Zemanov stav musí byť dobrý, keď dokázal absolvovať program, ktorý vlani mal. 

Zeman v prvej polovici roka navštívil Čínu, Vietnam či Kazachstan, práve v tom čase vyzeral často veľmi unavený. V druhej polovici roka bol program prezidenta menej hektický. Kalaš tiež povedal, že stav Zemana je podľa neho taký, aby mohol naďalej vykonávať svoju funkciu.

Viac o téme: ZdravieMiloš ZemanLekárske konzílium
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu