Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nádej na udržanie mieru na Donbase rastie: Včera nezaznamenali ani jeden prípad porušenia prímeria

Prímerie trvá.
Prímerie trvá. (Zdroj: Twitter)

DONBAS - Na frontovej línii v Donbase nebol v nedeľu zaznamenaný ani jeden prípad porušenia prímeria, informovalo tlačové oddelenie protiteroristickej operácie (ATO) ukrajinskej armády.

 Podľa jeho vyhlásenia velenie ATO kladie dôraz na zaistenie prímeria počas pravoslávnych vianočných sviatkov a opätovne potvrdzuje svoj záväzok dodržiavať trvalé prímerie.

"Jednotky ozbrojených síl Ukrajiny v zóne ATO zabezpečujú vykonávanie všetkých opatrení na udržanie prímeria pozdĺž celej kontaktnej línie a prísne dodržiavajú minské dohody," dodalo tlačové oddelenie ATO, ktoré citovala agentúra UNIAN.

Všetky strany zainteresované na konflikte na východe Ukrajiny sa dohodli na prímerí počas vianočných a novoročných sviatkov, ktoré vstúpilo do platnosti v sobotu 23. decembra o 00.00 hod kyjevského času, teda v piatok 22. decembra o 23.00 hod SEČ.

Ako však píše UNIAN, boje pokračovali. Podľa agentúry členovia Špeciálnej pozorovateľskej misie (SMM) Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zaznamenali medzi 4. a 5. januárom v zóne ATO v Donbase až 150 explózií.

Viac o téme: PrímerieUkrajinaMinskDonbas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu