Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bývalý špión tvrdí, že je mesiáš

David Shayler
David Shayler

LONDÝN - Bývalý britský špión, ktorý sedel vo väzení pre prezradenie údajných pochybení tajných služieb, tvrdí, že v sebe objavil nadprirodzené schopnosti.

David Shayler britskej káblovej televízii More4 News povedal, že navštívil médium, ktoré naňho podľa jeho názoru, prenieslo ducha Márie Magdalény a označilo ho za mesiáša. "Môj život dáva náhle zmysel," povedal 41-ročný bývalý dôstojník britskej tajnej služby MI5 v interview, ktoré televízia odvysielala vo štvrtok večer.

"Cítim pokoj, náhle som si uvedomil, prečo sa všetko stalo tak, ako sa stalo, prečo na mňa vesmír naložil taký osud, keď som sa pokúšal povedať o všetkom pravdu," povedal bývalý člen tajnej služby.

Shayler v interview povedal, že jednou z jeho schopností je meniť počasie a že prostredníctvom meditácie pomáhal zabrániť teroristickým útokom v Londýne a Glasgowe. Shaylera prepustili v roku 2002 z väzenia po tom, čo si odsedel sedem týždňov za porušenie britského zákona o utajovaných skutočnostiach. V roku 1996 odišiel z MI5 a krátko po tom vyslovil mnoho podozrení, aj na adresu tajnej služby MI6, ktorá sa podľa neho pokúsila zavraždiť líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího. Odvtedy pôsobil ako spisovateľ a teoretik konšpirácií o útokoch 11. septembra 2001.

Televízia More4 News ho prirovnala k bývalému redaktorovi športového spravodajstva BBC Davidovi Ickemu. Verejnosť sa Ickemu vysmiala po tom, čo sa počas televíznej show označil za "Božieho syna". Icke verí, že svet riadia gigantické plazy, ktoré menia podobu.

Shayler na obhajobu svojich názorov povedal: "Vyzerám ako duševne chorý? Rozprávam ako duševne chorý?... Som úplne presvedčený, že vesmír sa mení, že ľudstvo sa musí zmeniť, a ja som tu preto, aby som pomáhal školiť ľudí," povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu