Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Holandsko v pozore, polícia zadržala štvoricu mužov: Veľké podozrenie z terorizmu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

ROTTERDAM - Holandská polícia zadržala štyroch ľudí, ktorí sú podozriví z terorizmu. Informovali o tom v utorok holandské médiá, ktoré sa odvolávali na holandskú prokuratúru. Vo vyhlásení prokuratúry sa uvádza, že holandské úrady síce nemajú konkrétnu informáciu, ktorá by poukazovala na možný útok, ale s cieľom predísť mu sa prokuratúra a polícia rozhodli "eliminovať riziko". "Akýkoľvek náznak je dostatočným dôvodom na zásah," uvádza sa v stanovisku.

K zadržaniu štvorice podozrivých vo veku od 21 do 30 rokov došlo ešte v nedeľu v Rotterdame. Medzi zadržanými je jeden Švéd a traja Holanďania, informoval spravodajský web NL Times. Informáciu o možnom prepojení švédskeho občana s terorizmom dostali holandské úrady od zahraničných bezpečnostných orgánov, pričom v Holandsku ho zadržali v nedeľu po jeho návrate zo Štokholmu.

Všetci zadržaní sú vo väzbe a podrobujú sa ďalším výsluchom. Okrem toho holandská polícia uskutočnila na viacerých adresách domové prehliadky, pričom však zbrane ani výbušniny nenašla. Polícia však zhabala viacero dátových nosičov.

Viac o téme: TerorizmusZadržaniePolícia Holandsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu