Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Bush varuje Irán pred poskytovaním zbraní Iraku

Americký prezident George W. Bush
Americký prezident George W. Bush

WASHINGTON - Americký prezident George W. Bush vo štvrtok varoval Irán pred "dôsledkami" poskytovania zbraní vrátane prepracovaných bombových zariadení Iraku.

Bush povedal, že cieľom rokovaní na vysokej úrovni medzi predstaviteľmi Spojených štátov a Iránu v Bagdade je "vyslať správu, že vyvodia následky z prepravy ľudí a zbraní, ktoré zabíjajú Američanov v Iraku." Bush zároveň varoval irackého premiéra Núrího al-Málikího, že ak ho Spojené štáty pristihnú pri "nekonštruktívnom prístupe" voči Iránu, bude musieť "zaplatiť".

Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád povedal svojmu hosťovi, irackému premiérovi Núrímu al-Málikímu, že Teherán a Bagdad zdieľajú "vážnu zodpovednosti" pri nastolení mieru a bezpečnosti v regióne. Trojdňová návšteva irackého premiéra u jeho silného suseda prebieha po tom, ako USA obvinili Teherán z vyzbrojovania irackých šiitskych militantov. Obaja lídri si pred začiatkom rokovania priateľsky podali ruky. Na stretnutí za zatvorenými dverami sa zúčastnili viacerí irackí a iránski delegáti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu