Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poľský Fritzl znásilňoval a nechával znásilňovať manželku inými mužmi: Definitívny rozsudok

Zobraziť galériu (2)
"Poľský Fritzl" na súde (Zdroj: print screen Tvn24.pl)

VARŠAVA - Rozsudok 25 rokov za mrežami vo štvrtok potvrdil odvolací súd v Gdansku 48-ročnému mužovi, ktorého miestne médiá prezývajú "poľský Fritzl", pretože celé roky v pivnici väznil, týral a znásilňoval vlastnú manželku a tiež ju nechával znásilňovať ďalšími mužmi. Zneužíval aj dcéru. Rozsudok je právoplatný.

Odhalili šokujúci prípad talianskeho Fritzla: Po 10 rokoch väznenia ju zachránila náhoda

"Zdalo by sa, že v 21. storočí, prinajmenšom v tejto časti sveta by sa takéto veci nemali stávať. Trest je síce prísny, ale spravodlivý. Urobil svojej rodine peklo na zemi," vyhlásil predsedajúci sudca Dariusz Malak.

Odmietol argumenty odvolania, že sa rozsudok opiera len o nejasné stopy a nepriame dôkazy. To podľa neho neobstojí, obvinený bol odsúdený na základe svedectva rodinných príslušníkov.

Odsúdený, ktorého poľské médiá označujú len ako Mariusz S., podľa obhajcu vôbec necíti vinu. "Všetko si vymyslela, je to jej pomsta," vyhlásil odsúdený na adresu bývalej manželky.

Tá nad verdiktom vyjadrila potešenie. "Som predsa len rada, že som ho nezabila," povedala denníku Gazeta Wyborcza. "Ten človek sa nikdy nesmie dostať na slobodu. Len tak nikomu neublíži," zdôraznila.

Poľský Fritzl znásilňoval a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: print screen Tvn24.pl)

Keď sa jej v decembri 2010 - po dvoch rokoch týrania - podarilo z pivnice utiecť, prokuratúra jej neuverila a trikrát prípad odložila. Medzitým si muž našiel novú družku, ktorú tiež týral. Justícia sa prebrala až vlani.

Prokurátorka a prokurátor, ktorí sa opakovane odmietali prípadom domáceho násilia zaoberať, teraz sami čelia vyšetrovaniu, podobne ako muži, ktorí ženu v pivnici tiež znásilňovali.

Viac o téme: TýranieManželkaZnásilňovaniePoľský FritzlMariusz S
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu