Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mladý Patrik na smrť vystrašil okolie: VIDEO Šokujúce zábery ako vbehol pod koľajnice električky

Patrik vbehol pod električku Zobraziť galériu (3)
Patrik vbehol pod električku (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

BRNO – Trinásťročný Patrik svojim kaskadérskym kúskom poriadne stužil krv všetkým svedkom. Cestujúci v električkách a ľudia čakajúci na zástavke riadne spanikárili. Desivé video vodiča zachytilo ako mladý školák vbehol pod koľajnice medzi dve električky. Stáli pri ňom anjeli strážni.

Na Viedenskej ulici v Brne sa strhla scéna ako  hollywoodskeho akčného filmu. Pri trinásťročnom gymnazistovi, Patrikovi stáli všetci svätí.  

Patrik konal zo svojej sekundovej pohnútky a nebol si presne vedomý, aké následky môže spôsobiť. V jeho zbrklom konaní stihnúť prichádzajúcu električku sa náhle odtrhol od skupiny svojich spolužiakov a vbehol na koľajnice. Išlo o zlomky sekúnd a keby nemal šťastie, celá situácia sa mohla skončiť tragédiou.

Mladý Patrik na smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Brzdiaca električka Patrika zachytila a našťastie vyviazol len s drobnými škrabancami. Po tom, ako si uvedomil svoj nebezpečný čin sa vyľakaný so sklonenou hlavou vrátil späť k svojim spolužiakom.

„Stal sa zázrak. Chlapec prežil a dokonca jeho zranenia neboli vážne. Našťastie nemá ani dlhodobé následky,“ povedala pre český denní Blesk Barbora Lukšová, hovorkyňa dopravného podniku.

Mladý Patrik na smrť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

Na smrť sa vydesil predovšetkým vodič električky, ktorému sa celá desivá scéna odohrala priamo pred očami. Vodič ihneď zavolal záchranku.

„Školáka zachytil kamerový systém v električke. Našťastie sa mu nič viac nestalo. Utrpel iba ľahké zranenia. Na mesto boli privolaní záchranári, ktorí ho ošetrili,“ povedal Pavel Šváb, hovorca polície Brno.

Mrazivý a dychberúci incident si vzala do rúk polícia Českej republiky ako príklad pre ostatné deti. „Juhomoravskí policajti usporiadali v spolupráci s Dopravným podnikom Brno a Gymnáziom Viedenská besedu," informovala Česká polícia. Na besede preberala polícia so žiakmi všetky riziká a nebezpečenstvá, ktoré môžu vzniknúť porušovaním dopavných predpisov. 

Viac o téme: ElektričkaBrno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu