Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúca spoveď odhalila zákulisie Trumpovej kampane: Hnev toho chlapa nepozná hraníc

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Lee Jin-man, Pool)

WASHINGTON - "Mekáče", kričanie a neustála rivalita - takto opisuje zákulisie predvolebnej kampane prezidenta Donalda Trumpa jeho bývalý manažér kampane Corey Lewandowski. Kniha, ktorú napísal spolu s jedným z vtedajších Trumpových vrcholných poradcov Davidom Bossiem, vychádza v Spojených štátoch v utorok.

"Elton John vrieska v Trumpovom lietadle tak hlasno, že ľudia si ani nepočujú vlastné myšlienky. Tlačová hovorkyňa Hope Hicksová naparuje Trumpovi nohavice – priamo na ňom. Trump vrieska na svojich poradcov a zavaľuje ich nadávkami," citoval denník Washington Post z knihy z názvom Let Trump be Trump (Nechajte Trumpa byť Trumpom).

Autori ďalej opisujú Trumpov obrovský apetít pre nezdravé jedlá a veľké objednávky jedál rýchleho občerstvenia. Na palube jeho lietadla tiež vždy boli čipsy, praclíky a keksíky. Zabezpečenie a načasovanie jeho jedál bolo podľa nich také dôležité, ako akýkoľvek iný aspekt jeho pochodu k funkcii prezidenta. 

Priznávajú tiež, že skôr či neskôr každý, kto pracuje pre Trumpa, spozná tú jeho stránku, ktorá ho prinúti čudovať sa, prečo prijal ponuku pracovať preňho. Uvádzajú, že Trumpov hnev nie je nikdy myslený ako osobná urážka, ale niekedy je ťažké to tak nebrať. Hlavne, keď veci nejdú tak, ako Trump chce - vtedy majú ľudia okolo neho pocit totálneho útoku. 

"Aj tých najodolnejších mužov a ženy by to rozlámalo na malé kúsky," vysvetľujú Lewandowski a Bossie. 

Priznávajú, že zažili momenty, keď chceli vyskočiť z Trumpovho lietadla, ale potom si na všetko zvykli. Lewandowski spomína napríklad na to, keď bol taký chorý, že v lietadle zaspal. Trump ho zobudil a povedal mu, že ak to nezvláda, tak si nájdu niekoho iného. 

"Toto sú niektoré z najsurreálnejších pasáží v prichádzajúcej knihe opisujúcej Trumpovu cestu k funkcii prezidenta. Kniha vykresľuje obraz kampane s kandidátom-nováčikom a tímom lietajúcim od krízy ku kríze; kampane, v ktorej sa Lewandowski a osadenstvo - takisto väčšinou začiatočníckych - politických poradcov učia za pochodu," okomentoval knihu Washington Post.  

Denník dodal, že napriek týmto prezradeným negatívam Lewandowski v tejto knihe opisuje Trumpa väčšinou pozitívne a kritizuje skôr svojho nástupcu Paula Manaforta. 

Spravodajská televízia Fox News uviedla, že Lewandowski odhalil intenzívnu a napokon úspešnú snahu o Biely dom - často plnú ostrých lakťov a s množstvom ega, a tiež plnú rýchleho občerstvenia.

Lewandowski pôsobil ako manažér predvolebnej kampane Trumpa od januára 2015 do júna 2016.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu