Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA SPRÁVA Streľba na základnej škole: Z miesta hlásia najmenej piatich mŕtvych!

Policajná páska blokuje cestu vedúcu do obce Rancho Tehama Reserve  na severe amerického štátu Kalifornia Zobraziť galériu (4)
Policajná páska blokuje cestu vedúcu do obce Rancho Tehama Reserve na severe amerického štátu Kalifornia (Zdroj: TASR/AP)

LOS ANGELES - Najmenej piatich mŕtvych si dnes vyžiadala streľba na základnej škole v severnej Kalifornii. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne úrady. Útočníka, ktorý zabil najmenej štyri osoby a takisto zranil niekoľko školských detí, polícia zastrelila.

K tragickej udalosti došlo v obci Rancho Tehama Reserve ležiacej v okrese Tehama, približne 180 kilometrov severozápadne od kalifornského hlavného mesta Sacramento. Zástupca okresného šerifa Phil Johnston pre miestnu televíziu povedal, že vyšetrovatelia pracujú na najmenej piatich miestach v areáli miestnej školy a okolí.

Pracovníčka školskej správy Jeanine Quistová uviedla, že priamo v škole nikto nezahynul, viacero žiakov však bolo postrelených.  Miestne televízne stanice oznámili, že niekoľko školákov bolo letecky prepravených na ošetrenie. Bilanciu streľby, ktorej motívy nie sú zatiaľ známe, polícia doteraz neuzavrela.

Podľa údajov poskladaných od mnohých svedkov útočil najmenej na siedmich rôznych miestach. Médiám sa medzičasom ozval obyvateľ mesta Redding, ktorý tvrdí, že útočník bol krátko jeho spolubývajúcim a jednou z obetí jeho streľby je ich ďalší spolubývajúci.

Rancho Tehama Reserve
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Človek, ktorý sa predstavil ako Brian Flynt, novinárom povedal, že útočníka poznal len veľmi málo a vie len to, že sa volal Kevin a krátko predtým, ako začal strieľať na ľudí, mu ukradol auto.

Rancho Tehama Reserve
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Celá tragická udalosť sa začala ako domáce násilie, ktoré nahlásili susedia, dodal Johnston.Polícia po utorňajšej streľbe našla poloautomatickú pušku a dve pištole.

Rancho Tehama Reserve
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Na webovej stránke Rancho Tehama Reserve sa podľa AP uvádza, že ide o "tichú uzavretú vidiecku komunitu", kde "sú ľudia priateľskí a žijú uvoľnene". Kalifornský guvernér Jerry Brown vyhlásil, že on i jeho manželka Anne sú po utorňajšej tragédii zarmútení, a vyjadril sústrasť postihnutým rodinám.

Viac o téme: ŠkolaStreľbaLos Angeles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu