Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dom hrôzy v Japonsku: VIDEO Odhalili sériového vraha, doma schovával kusy tiel!

Japonsko sa stalo svedkom desivého nálezu. Zobraziť galériu (5)
Japonsko sa stalo svedkom desivého nálezu. (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Shin Kigeuchi)

TOKIO - Japonskej polícii sa naskytol otrasný pohľad! V byte mladého muža našli nasekané časti deviatich tiel v meste Zama juhozápadne od Tokia. Muž skončil v policajnej väzbe. Z prípadu, o ktorom médiá informujú ako o sériovej vražde, je v šoku celé Japonsko.

Polícia v byte dvadsaťsedemročného Takahiro Širaišiho pátrala po zmiznutej dvadsaťtriročnej dievčine, ktorá bola nezvestná od 24. októbra. 

Takahiro Širaiši
Zobraziť galériu (5)
Takahiro Širaiši  (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Shin Kigeuchi)

Deň predtým bola spolu s predpokladaným páchateľom na železničnej stanici v Hačiódži a na stanici v blízkosti mužovho bytu, čo dokazujú zábery z bezpečnostných kamier. Pohľad, ktorý sa polícii naskytol po odhalení miesta činu v meste Zama bol však šokujúci. 

Rozsekané telá boli v chladiacich boxoch

V chladiacich boxoch na chodbe pred vchodom do bytu vyšetrovatelia objavili dve ľudské hlavy, ďalšie časti tiel sa nachádzali v chladiacich boxoch priamo v byte, uviedla agentúra AP. "Zabil som ich a tela rozrezal, aby som zakryl dôkazy," citovala Širaišiho japonská televízna stanica NHK. Muž však odmietol povedať motív či iné podrobnosti. Dodal len, že niektoré časti tiel vyhodil do smetí.

Japonsko sa stalo svedkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Shin Kigeuchi)

Agentúra Jiji Press uviedla, že telá štvrtil v kúpeľni a v jeho izbe sa našla píla, ktorá mohla slúžiť na narezanie tiel. Telá ôsmich žien a jedného muža boli podľa polície v rôznom štádiu rozkladu a polícia sa zatiaľ snaží zistiť ich totožnosť. V byte sa tiež našli krabice s náradím. Muž bol vzatý do väzby a očakáva sa, že bude obvinený. Identita obetí zatiaľ nie je známa, ale susedia uviedli, že ich telá mohli byť v byte celé mesiace. 

Japonsko sa stalo svedkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Shin Kigeuchi)

Z bytu sa šíril zápach

Nezvestná žena podľa japonských médií muža kontaktovala prostredníctvom sociálnych sietí. Predpokladá sa, že so zadržaným mužom komunikovala cez Twitter po tom, ako cez internet zverejnila správu, že hľadá niekoho, kto by s ňou spáchal samovraždu, pretože hľadala niekoho na takzvaný samovražedný pakt. Tie uzatvárajú ľudia túžiaci spáchať samovraždu, ktorí však nechcú zomrieť sami. 

Sused Širaišiho uviedol, že sa z bytu od augusta, kedy sa mladík nasťahoval, šíril podivný zápach, napísal spravodajský server BBC. "Toto je pokojná štvrť, nemôžem uveriť, že tie telá našli práve tu," citovali ďalšieho suseda japonskej noviny.

Prípad šokoval Japonsko

Hrozný prípad šokoval obyvateľov Japonska, ktoré je známe relatívne nízku násilnou kriminalitou. V posledných rokoch ale rozbúrili pokojnú hladinu prípady niekoľkých hromadných vrážd. V júli minulého roka dobodal dvadsaťsedemročný zamestnanec domu s opatrovateľskou službou 19 ľudí a 20 ďalších zranil. Zatiaľ čaká na súd. 

Japonsko sa stalo svedkom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR/AP/Kyodo News, Shin Kigeuchi)

Začiatkom tohto mesiaca bol zadržaný muž, ktorý zabil svoju manželku a päť detí, keď zapálil ich dom. V roku 2015 zabil v západnom Japonsku muž päť ľudí vrátane svojich príbuzných. Neskôr bol odsúdený na trest smrti. Mesto Zama leží 35 kilometrov juhozápadne od japonského hlavného mesta Tokio v  prefektúre Kanagawa. Informovali o tom v utorok japonské médiá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu