Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vyšinutá Japonka na smrť dobodala starého otca (†81): Mala k tomu šialený dôvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SYDNEY - Dvadsaťročnú Austrálčanku, ktorá dobodala na smrť svojho 81-ročného starého otca a motivoval ju americký hororový televízny seriál American Horror Story, odsúdili na doživotné väzenie. Sudca pritom označil tento zločin za "surový" a "krutý".

Sudca najvyššieho súdu v štáte Južná Austrália Kevin Nicholson vyhlásil, že trestný čin Brittney Jade Dwyerovej je príšerný a odporný a táto žena je pre spoločnosť nebezpečná. Informovala o tom v utorok austrálska tlačová agentúra Australian Associated Press (AAP). "Táto vražda bola surová, krutá, chladnokrvná a naplánovaná s pokojom," dodal sudca Nicholson.

Dwyerová mala 19 rokov, keď svojho 81-ročného starého otca Roberta Whitwella vlani štyrikrát bodla v jeho dome v meste Adelaide. Jej plánom bolo odcudziť jeho celoživotné úspory vo výške viac ako 100.000 austrálskych dolárov (77.000 USD), ktoré mal uložené v hotovosti vo svojej dielni.

Keď dievča starého otca pobodalo, čakalo na jeho smrť a zatiaľ umylo riad v jeho dome, zaznelo na súde. Dwyerovej obhajca povedal minulý mesiac počas skoršieho pojednávania, že jeho klientku podľa jej vlastných slov motivoval televízny seriál American Horror Story, ktorý je akousi zbierkou vrážd a obludných zločinov.

Dwyerová, z mesta Brisbane, sa odviezla do Adelaide spolu s priateľkou Bernadettou Burnsovou (22) so zámerom olúpiť starého otca. Obe mladé ženy sa k vražde priznali.

Dwyerová môže po 21 rokoch za mrežami požiadať o podmienečné prepustenie. Burnsovú súd takisto poslal do väzenia, pričom si tam musí odpykať 13 a pol roka, až potom môže tiež požiadať o podmienečné prepustenie.

Sudca Nicholson doplnil, že Dwyerová mala problémy so závislosťou od drog a nadmerným pitím alkoholu a diagnostikovali jej poruchu osobnosti. Sudca tiež uviedol, že ju motivovala chamtivosť a "neprirodzený záujem o násilie a o sledovanie ľudí pri tom, ako zomierajú".

Viac o téme: VraždaVäzenieStarý otecJaponsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu