Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Veľká dráma: Zbesilý Alexander (17) sekal sekerou, prvým napadnutým bolo bábätko

Zobraziť galériu (3)

FLUMS - Iba 17-ročný mladík útočil vo Švajčiarsku sekerou pred poštou v regióne Flums. Zranil niekoľkých ľudí a dal sa na útek. Svedkovia sa ho dokonca snažili zastaviť, ale márne. Ukradol auto a upaľoval s ním preč, tvrdia okolití svedkovia. Prišiel až na neďalekú pumpu, kde opäť útočil.

Spacifikovať ho museli až policajti niekoľkými výstrelmi. Incident sa odohral v nedeľu krátko po ôsmej večer. Motív útočníka zatiaľ nie je podľa švajčiarskych médií jasný. 

"Bol úplne mimo kontrolu," povedal hovorca polície St. Gallen pre portál Blick. Pri zásahu museli padnúť aj výstrely, pričom jeden z nich ho pravdepodobne zranil. Z doposiaľ zistených správ policajti nepredpokladajú, že išlo o teroristický útok.

Veľká dráma: Zbesilý Alexander
Zobraziť galériu (3)

Sekerou na mladý pár

Polícia kvôli tomuto mimoriadnemu prípadu zvolal na dnes tlačovku. Na nej informovala, že mladík najprv zaútočil so sekerou na mladý pár s dieťaťom. Bábätko pri útoku vypadlo z kočíka. Dokopy zranil až 8 ľudí. Na pumpe vážne zranil 35-ročného muža. Ďalej štyroch mužov vo veku od 29 do 72 rokov a ženy od 27 do 30 rokov.

Veľká dráma: Zbesilý Alexander
Zobraziť galériu (3)

Útočil Lotyš

Muži zákona už podnikli aj raziu v jeho dome v obci Dorfrand. Vypátrali tiež, že ide o mladíka lotyšskej národnosti, ktorý sa volá Alexander (Sascha) I. Vo Švajčiarsku žil so svojou mamou a jej partnerom. Presťahovali sa tam pred asi 6 až 7 rokmi z Rigy. 

Bol úplne normálny

Susedia a osoby, ktoré ho poznali, nemôžu uveriť tomu, čo sa stalo. "Bol úplne normálny, toto nemôže byť pravda," tvrdia susedia pre Blick s tým, že to bol tichý chlapec. Policajti budú útočníka vypočúvať dnes popoludní. 

Viac o téme: VraždaŠvajčiarskoAlexanderSaschaFlums
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu