Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vyšetrovatelia stále pátrajú po motíve vraždenia v Las Vegas: Rozmiestnia billboardy

Miesto činu.
Miesto činu. (Zdroj: Twitter/CBS News, Breaking 911)

LAS VEGAS - Turistov prichádzajúcich do amerického Las Vegas čoskoro privíta čosi temnejšie než typické oslňujúce svetlá mesta. Úrady tam rozmiestnia billboardy, ktoré budú chladným pripomenutím, že vyšetrovatelia ešte stále nepoznajú motív vraždenia Stephena Paddocka na koncerte pri hoteli Mandalay Bay.

Vyšetrovatelia stále tápu, čo doviedlo Paddocka k tomu, že v nedeľu 1. októbra o 22.05 h miestneho času spustil desaťminútovú paľbu do účastníkov koncertu pri hoteli s kasínom Mandalay Bay. Z okna hotela zastrelil 58 ľudí a zranil takmer 500 ďalších osôb, potom spáchal samovraždu. Polícia v piatok oznámila, že pri pátraní po motíve strelca požiadajú o pomoc verejnosť.

Predstaviteľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Aaron Rouse uviedol, že prostredníctvom billboardov vyzvú ľudí s vierohodnými informáciami, aby do úradu zatelefonovali. Číslo určené na tieto účely bude 800-CALL-FBI. Paddock (64) zanechal iba málo stôp, ktoré by naznačovali, čo ho viedlo k najkrvavejšej masovej streľbe v novodobých dejinách USA. 

Viac o téme: VraždaMotívLas Vegas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu