Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Panika v supermarketoch: Anonym požaduje milióny eur, vyhráža sa smrteľnou otravou detskej výživy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock, YT/Bild.de)

STUTTGART - Neuveriteľný prípad zamestnáva nemeckú políciu. Neznámy muž sa vyhrážal obchodným reťazcom, že ak mu nevyplatia obrovskú sumu peňazí, otrávi detské výživy určené na predaj. Muži zákona boli okamžite v pohotovosti a prišli so šokujúcim zistením.

Nemci žujú v strachu. Anonym sa vyhráža smrťou malých detí. Výživy v supermarketoch majú byť otrávené. Ako informuje nemecký bild.de, neznámy muž sa mal obchodným reťazcom vyhrážať  ešte v polovici septembra. Požaduje 10 miliónov eur, ak tak obchody neurobia, otrávi detské jedlo. Vyhrážky obdržali nasledovné obchody - Aldi, Rossmann, Lidl, DM, Müller, Edeka, Norma a Rewe.  Anonym sa mal vyhráža otrávením detských výživ aj v zahraničí. 

Panika v supermarketoch: Anonym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock, YT/Bild.de)

V desivom anonymnom liste pomenoval páchateľ práve vymenované obchody. Uviedol, že v nich otrávil balenia detskej stravy jedom, ktorý môže spôsobiť smrť. 

Šokujúce zistenie polície

Polícia v Nemecku okamžite konala. V meste Friedrichshafen vypratala z obchodov všetky výživy a podrobila ich analýze. Na obrovské prekvapenie bolo najmenej päť fľaštičiek s detskou výživou napustených smrteľným jedom. 

Vyzerá to tak, že anonym mal všetko dobre naplánované. Balenia boli otrávené ešte vtedy, keď sa nepredávali konečnému spotrebiteľovi. Mohol tak na reťazce tlačiť so svojou požiadavkou. Nemecká polícia teraz pátra po mužovi vo veku zhruba 50 rokov, strednej postavy, ktorého zachytili kamery. Oblečené mal bledé nohavice, tmavú bundu, čierne rukavice a na hlave bielu čiapku a okuliare. 

Panika v supermarketoch: Anonym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Thinkstock, YT/Bild.de)


Prečítajte si aj:

Nebezpečný losos z Poľska v Dánsku zabíjal: V ohrození môžu byť aj Slováci


Polícia varuje všetkých spotrebiteľov v Nemecku, aby boli pri kupovaní potravín veľmi ostražití a sledovali najmä, či produkty nemajú poškodené obaly. Muži zákona nevylučujú, že zasiahnutí môžu byť aj rakúski spotrebitelia, či konzumenti v ostatných krajinách Európy s tým, že okrem detskej výživy mohli byť otrávené aj iné potraviny. 

Viac o téme: Detská výživaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu