Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší zvrat v kauze Kramného: Monika (36) a Klárka (8) mali zomrieť úplne inak!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - V kauze okolo Petra Kramného sa opäť vynárajú nové dôkazy. Aj tentoraz zasiahol spolok Šalamún. Monika (36) a Klárka (8) mali pred štyrmi rokmi na dovolenke v Egypte zomrieť na dehydratácia a zápal žalúdka a tenkého čreva.

Na žiadosť spolku Šalamún dôkazy opäť preskúmal dôkazy zhromaždené v kauze vraždy rodiny Petra Kramného prednosta Ústavu súdneho lekárstva a toxikológie 1. lekárskej fakulty Karlovej univerzity v Prahe Alexander Pilin. O nových zisteniach informoval portál Novinky.cz.

Presnou príčinou úmrtia matky s dcérou by mala podľa jeho správy byť dehydratácia a minerálový rozvrat spôsobený zápalom žalúdka a tenkého čreva. Predošlé informácie uvádzajú, že Monika s Klárkou zomreli po zásahu elektrickým prúdom.

Prečítajte si tiež: Kramný možno nevraždil! Totálny zvrat v nasledovanejšom českom prípade: Nové dôkazy

Zástupcovia spolku Šalamún predstavili Pilinove závery už pred niekoľkými dňami. Sú presvedčení, že jeho posudok spolu s posudkom druhého znalca, odborníka na patológiu srdca Ivo Šteiner, by mohli stačiť k obnoveniu procesu s Kramným. Aj Šteiner totiž dospel k záveru, že neboli zasiahnuté elektrickým prúdom.

Ďalší zvrat v kauze
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Obaja znalci mali k dispozícii len dve vzorky srdca Moniky a dve vzorky srdca Klárky, predchádzajúce posudky a ďalšie protokoly. Pilin tvrdí, že príčina smrti matky a jej dcéry sa nedá jednoznačne určiť. Pilin sa priklonil k verzii egyptského patológa, ktorý takisto určil ako príčinu smrti dehydratáciu a minerálový rozvrat. Podľa patológa v Egypte boli žalúdky Moniky a Klárky silne prekrvené a na sliznici sa nachádzali podliatiny, pitvu oboch tiel vykonal ako prvý.

Toxikológia vylúčila cudzie látky. Pilin však upozornil, že existuje isté množstvo toxínov rastlinného aj živočíšneho pôvodu, ktoré sa nemusia ukázať. Túto teória však nemožno potvrdiť, keďže sa žalúdky pri prevoze do Čiech v telách obetí nenachádzali.

Ďalší zvrat v kauze
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Súd zamietol Kramného odvolanie v prípade krivého obvinenia policajtov

Krajský súd v Ostrave zamietol odvolanie Petra Kramného v prípade krivého obvinenia policajtov. Kramný, ktorého odsúdili na 28 rokov za vraždu manželky a dcéry počas dovolenky v Egypte, podľa obžaloby policajtov nepravdivo obvinil, že ho napadli počas vypočúvania. Rozhodnutie je konečné, Kramný môže podať dovolanie.

Kramný bol už odsúdený za to, že zabil svoju manželku a dcéru na dovolenke v Egypte v roku 2013. Vymerali mu trest vo výške 28 rokov. Rozsudok je konečný, potvrdil to Najvyšší súd v Olomouci. Kramný odmietal vinu od začiatku.  

Viac o téme: VraždaKauzaPrahaMonika KramnáPeter Kramný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu